Život župe 2015.Održan božićno - novogodišnji koncertU subotu, 19. 12. 2015. godine, KUD Juraj Lončarić iz Hrženice održao je tamburaški božićni koncert.

Nastupiše još zbor mladih Leticia iz Rasinje i Ludbreški izviđači koji su i ove godine donijeli Betlehemsko svjetlo u našu župnu crkvu.
Svi su nam poručili, da je Božić vrijeme mira, blagostanja te darivanja. Mali i veliki pjevači ovaj koncert su poklonili župljanima naše župe. Pljesak na kraju koncerta najveća je nagrada za trud koji je uložen u pripravi koncerta kao i za sve vrijeme, te ljubav koje tamburaši i vodstvo ulažu u rad KUDa tijekom cijele godine.Papa Franjo otvorio Sveta vrata
i proglasio Godinu milosrđaPapa Franjo otvorio je 08.12.2015., na blagdan Bezgrešnog začeća Marijina, Sveta vrata bazilike sv. Petra u Vatikanu čime je započela Godina milosrđa.


PASTIRSKO PISMO BISKUPA MRZLJAKA
CRKVI VARAŽDINSKE BISKUPIJE U POVODU GODINE MILOSRĐA

Osma godišnjica postojanja Marijine legije
u našoj župnoj zajedniciPlakat - Marijina legija Marijina legija je katolička laička organizacija koja je prije 8 godina počela djelovati u našoj župi (Prezidij Kraljice Mira).
Cilj Marijine legije je slaviti Boga svetošću njezinih članova, molitvom i djelatnim apostolskim radom u sjedinjenju s BD Marijom u suradnji s crkvenom hijerarhijom. Molitveni članovi u Legiji preuzimaju molitvenu službu – svaki dan mole sv. krunicu i legijske molitve koje prikazuju na čast B.D. Marije. Djelatni članovi su obvezni sudjelovati na tjednim sastancima i tjednim apostolatima (dušobrižničko zaduženje) prezidija. Oni stoje crkvi na raspolaganju za svaki dušobrižnički ili socijalni rad, ali ne za davanja materijalne pomoći,skupljanja novca i političkog djelovanja.

Hvala dosadašnjim legionarima u župi na takvom zauzimanju.


Sramota je naše župe što se nitko više ne želi uključiti u tu zajednicu, a smatrate se velikim Marijinim štovatljima. Nije lijepo da nositelji Marijina imena ne čine i nešto za štovanje i proslavu Marije na zemlji pa i u našoj župnoj zajednici.
Sadašnjim Marijinim legionarima, hvala na svemu što su učinili i čine dobro našoj župnoj zajednici.

Molimo živu krunicu za prezidij Marijine legije u našoj župi da se širimo, da budemo jači i da djelujemo u suradnji s Marijom kao Marijini apostoli – legionari!Proslava Predragocjene Krvi Kristove
u Ludbregu 2015.04.09. - Zavjetno hodočašće naše župe u Ludbreg


U katoličkom svijetu Ludbreg je na glasu kao mjesto u kojem se štuje Presveta Krv Kristova.

Na svećenikovu sumnju u istinitost riječi pretvorbe na svetoj misi, prema davnoj predaji 1411. u dvorskoj kapelici stigao je dramatičan odgovor. U kaležu je potekla prava krv, a prestrašeni svećenik je, brzo svršivši misu, krv iz kaleža stavio u staklenu ampulu i zazidao. I šutio. Tek na smrtnoj postelji je priznao što mu se dogodilo, a posudicu s krvlju dao župnoj crkvi na čuvanje. Od toga vremena u Ludbreg već punih 6 stoljeća dolaze vjernici sa svih strana svijeta izraziti svoje štovanje relikviji Predragocjene Krvi Kristove. Mnogi su na zagovor Presvetoj Krvi čudesno ozdravili, pa su ljudi u potrebi sve više dolazili.

U petak (4.9.2015.) naša župa hodočastila je u ovo svetište. Zbog kišnog vremena nismo išli pješice. Slavili smo sv. Misu u 8.00 sati. Hvala župnom zboru, ministrantima, čitačima i vjeroučiteljima na tom iskazu vjere.

Hodočastili smo na TrsatU subotu 22.08.2015. naša župa hodočastila je na Trsat. Po samom dolasku u 9 sati molili smo križni put na trsatskoj Kalvariji, nakon čega je slavljena sv. Misa, koju je sa svećenicima hodočasnicima predvodio vlč. Stjepan Mostečak iz župe Varaždinske Toplice.
Propovijedao je trsatski franjevac fra. Emanuel Hoško koji je tumačeći lik Marije kao kraljice i majke pozvao nazočne da se u životnim nedaćama uteku njenom zagovoru vodeći računa da živimo i djelujemo poput njene djece. Hodočašće je prilika za odmak od svakodnevice, te traženje snage i vjere u susretu s Marijom Kraljicom Jadrana zaključio je fra. Hoško.

Sv. Misu animiralala je limena glazba naše župe uz pratnju župnog zbora u zajedništvu s ostalim zborovima hodočasnika.

Nakon kraće okrijepe krenuli smo put Novog Vinodolskog na kupanje, nakon čega je uslijedio povratak kući.

Hodočastili smo Majci Božjoj BistričkojDragi naši hodočasnici na Mariju Bistricu!
Nas 200 župljana župe Sv. Đurđ, 1.8.2015. bijasmo hodočasnici, pred starodrevnim likom One, koja već nekoliko stoljeća vida ovdje rane hrvatskih duša. Stigli smo, hvala Bogu, sretno k Majci Božjoj Bistričkoj.
Što smo rekli Majci Božjoj ove godine, dragi moji hodočasnici?
Rekli smo joj tri riječi, koje su nam najviše na duši: Majko Božja Bistrička, oprosti nam, utješi nas, pomozi nam! Dolazimo ponajprije k Tebi, Majko Božja, svjesni da nismo onakvi, kakvi bismo morali biti.
To smo morali dragi hodočasnici, reći, ako smo iskreni i pošteni.
Hvala svima koji sudjelovaše na ovom hodočašću.

MAJKO BOŽJA BISTRIČKA - Ti me Isusova i moja Majko
ne odbij od sebe već milostivo saslušaj i usliši. Amen.PREMINUO VJEROUČITELJ I ZAUZETI VJERNIK LAIK ZORAN HAVAIĆVjeroučitelj Varaždinske biskupije ZORAN HAVAIĆ, zaposlen u OŠ Ludbreg, iznenada je 25. srpnja 2015. godine u Gospodinu preminuo od posljedica zatajenja srca. Sprovod je bio u utorak, 28. srpnja 2015. u 18,00 sati na groblju u Ludbregu.

Iskrena sućut obitelji, prijateljima i suradnicima preminulog Zorana.

In memoriam Zoran Havaić


Obnova žbuke - fasade
na župnoj crkvi u Sv. ĐurđuPristupili smo obnovi žbuke na istočnom djelu župne crkve Sv. Juraja.
Obnovljena je na način: postavljena je skela, otučena je dotrajala žbuka na istočnom djelu crkve i čitave sakristije. Nanovo je nanesen novi sloj sanacijske žbuke. Obnovljena je i boja na metalnim dijelovima prozora - vitraja. Obnovljena je vodoravna i okomita limarija za odvodnju oborinskih voda s krovišta crkve i sakristije.
Sada taj dio crkve odiše novom svježinom i izgledom.

Hvala obitelji Kišić Saše na prehrani radnika, Igoru Rajh i Daliboru Jagić na vinu koje popismo na kraju radnog vremena. Hvala Zlatku Tuksor na odvozu stare žbuke na deponij.


Kad bude novca i hladnijih dana, nastavljamo s obnovom žbuke na drugim dijelovima crkve. Hvala darovateljima na obiteljskom daru. Radovi nisu do kraja isplaćeni. Trebalo bi se posvetiti i obnovi tornja -limarije na kapelama u Sesvetama i u Strugi.

Istrunula je limarija. Čekam ponude domaćih majstora.
Dvanaesta godišnjica smrti vlč. Zdravka BorakaU nedjelju 07.06.2015. navršava se dvanaest godina od tragične smrti vlč. Zdravka Boraka.

7. lipnja 2003. godine, vraćajući se iz Osijeka sa susreta sa Svetim Ocem Ivanom Pavlom II. u prometnoj nesreći kod Valpova smrtno je stradao vlč. Zdravko Borak, upravitelj župe svetog Benedikta u Donjim Mostima.

Na obljetnicu njegove tragične smrti sv. misa u njegovoj rodnoj župi u Križovljanu bit će u nedjelju 07.06.2015. u 17 sati.

Dragi brate i svećeniče, pokojni Zdravko.
Prigodom dvanaeste, godišnjice tvog odlaska s ovoga svijeta, vjerujem da si se pridružio zboru nebeskih anđela. Siguran sam da ti je lijepo danas u Božjem krilu, među anđelima si, jer si i ti jedan od njih bio ovdje na zemlji.
Dragi brate Zdravko, počivaj u miru s Bogom.

Ne plači za onim što je izgubljeno, bori se za ono što imaš.
Ne plači za onim što je mrtvo, bori se za ono što je rođeno u tebi.
Ne plači za onim tko te je napustio, bori se za onog koji je s tobom. Ne plači za onima koji te mrze, bori se za one koji te vole.
Ne plači za prošlosti, bori se za svoje sadašnje borbe.
Ne plači zbog patnje, bori se za sreću.
Sa stvarima koje se događaju kod nas, počnimo učiti da ništa nije nemoguće riješiti, samo naprijed jer BOG je uz tebe.


Papa Franjo u SarajevuPapa Franjo posjetio je Sarajevo 06. lipnja 2015.

Sve informacije i događanja vezana uz njegov posjet možete pronaći na
službenim stranicama posjeta.

Papina homilija na misi na stadionu Koševo

Fotogalerija


SVETA KRIZMA U NAŠOJ ŽUPI 16.5. 2015.


Nasljedniče Apostola, i naš dobri pastiru; Tvoja vjerna djeca danas pozdrave ti podastiru! Svako srce župe ove, kliče danas «Bogu Hvala». A najviše vesele se krizmanička srca mala!

Nas 34. krizmanika, primismo danas Duha Svetoga i njegove Darove!

STELA MEĐIMOREC
BARBARA HRŽENJAK
IVANA REPIĆ
PETRA ŠPOLJARIĆ
MATIJA ŠPOLJARIĆ
EMA STANČIN
MARTINA HORVAT
DARIO SAČER
ROBERTO ŠKRLIN
EMILI DŽINIĆ
DARIO SAČER
PATRICIJA MAGDALENIĆ
IVANA ŠTABI
MARIJA OKIĆ
KARLO FUNTEK
FILIP GLAVAK

Blagoslovio vas svemogući Bog, Otac: On vas je preporođene vodom i Duhom Svetim, učinio svojom djecom: neka vas čuva dostojnima svoje očinske ljubavi. Amen.

Blagoslovio vas njegov jedinorođeni Sin: On je obećao Crkvi Duha istine; nek’ vas potvrdi svojom moći,ispovijedajte
pravu vjeru.

Blagoslovio vas
Duh Sveti.
On je u srcu učenika
zapalio oganj svoje Ljubavi.


Vaš župnik Vlado
i vjeroučitelji
Mirela, Branka,
Kristina i Saša!
LEONARDA VAGJUNEC
DARIO SAČER
LUCIJA NAMJESNIK
DAVID KRALJIĆ
MANUEL MAKAR
LUCIJA NAMJESNIK
VILIM STANČIN
GORDAN POSAVEC
SARA BERNARDIĆ
LEO HAJDINJAK
TOMISLAV GRGEK
DENIS GRGEK
DAMIR KRUŠELJ
ROBIN MARKULINČIĆ
MIHAEL HIŽAK

HVALA BISKUPU JOSIPU NA ZAJEDNIŠTVU,
EUHARISTUJI I PODJELJIVANJU TAKO NAM DRAGOG SAKRAMENTA.


Prva sv. Pričest


U našoj župi održana je u nedjelju 10.05.2015. u 11 sati, a pristupilo joj je 44 djevojčice i dječaka

Prva sv. Pričestu našoj župi održana je u nedjelju 10.05.2015. u 11 sati


MALI VJERONAUK
O SVETOJ PRIČESTI
klikni i saznaj više


uze Isus kruh, izreče blagoslov, pa razlomi, dade svojim učenicima i reče: "Uzmite i jedite! Ovo je tijelo moje!"

I uze čašu, zahvali i dade im govoreći: "Pijte iz nje svi! Ovo je krv moja, krv Saveza, koja se za mnoge prolijeva na otpuštenje grijeha.
Prvopričesnici 3a.


Balažinec Karlo
Balažinec Kevin
Blaži Erika
Bontek Petra
Brzaj Pamela
Čurila Patrik
Jerković Klara
Kolarić Dominik
Kosir Klara
Kosec Lana
Kraljić Ana
Kraus Elena
Kraus Jagić Nina
Kraus Karlo
Mesarić Matija
Namjesnik Ivica
Namjesnik Kristijan
Nemec Vilim
Peša Timon
Pokos Ema
Radiković Patrik
Sudec Mihaela
Vidović Elena
PRVA PRIČEST
U NAŠOJ ŽUPI - 10.5. 2015.


I danas Krist zapovijeda
svojim učenicima:
"Dajte im vi jesti."

“Danas je moja haljina bijela,
danas mi radost u oku blista,
danas mi srce kuca za Krista.
I zvona danas drugačije zvone,
zemlja danas drugačije diše.
Svježinom danas sve divno miriše,
sreća raste sve više i više”

Nas 44. prvopričesnika,
prvi puta i mi mali,
Pričest sad smo blagovali.


DRAGI PRVOPRIČESNICI!

Vama od srca čestitam na velikoj ljubavi koju ste pokazali za Isusa. Ponesite ga u vaše obitelji, u školu, na igru, u radost života.

Isus ljubi sve one koje i vi ljubite i sve ono što vas čini sretnima.

On treba vaše oči da se divi ljepoti prirode u proljeće, treba vaše noge da može trčati po travi, treba vaša usta da se može smijati, treba vaše srce da može ljubiti.

NEMOJTE GA RAZOČARATI !!!

Vaš župnik i vjeroučitelji Mirela, Branka, Kristina i Saša!


Prvopričesnici 3b.


Bačani Tea
Ciler Mateo
Gizdavec Tin
Gomaz Jana
Harambaša Marija
Horvat Mateo
Jug Vanesa
Kovačić Patricija
Lazić Vina
Marčec Antonio
Martinković Saša
Mašanski Neela
Namjesnik Dora
Nikolić Andrej
Petak Sara
Pirc Borna
Sačer Iva
Šoš Dora
Špoljarić Ines
Vagjon Adriana
Toma MartinaProslava župnog blagdana
S v e t o g J u r a j a – Đ u r đ e v o 2015!Ovogodišnja proslava blagdana zaštitnika naše župe zasigurno će ostati svima u dugom sjećanju. Blagdanski dan započeo je jutarnjom sv. Misom koju je predvodio naš župnik Vlado. Svečana sveta misa bila je u 11 sati.

Našu župnu zajednicu posjetio je, kako je i obećao još prošle godine, sisački biskup Vlado Košić. U zajedništvu sa svećenicima ludbreškog dekanata slavio je svetu misnu žrtvu. Od svečane ulazne procesije, homilije koja je povezala sv. Juraja i zaštitnika sisačke biskupije- sv. Kvirina, pa sve do primanja Krista uskrsloga bilo je zaista slavlje u Gospodinu.

Zazvonila su zvona crkve sela našeg, kako je i pjevao župni zbor! Okupilo se mnoštvo hodočasnika koji su svojim dolaskom i molitvama uvelike doprinijeli ovom danu. Želim reći jedno veliko hvala svom okupljenom narodu Božjem! Hvala i radio Ludbregu koji je misu izravno prenosio. Neka vas i dalje prati zagovor sv. Jurja!
Živi i zdravi bili do "Đurđeva 2016!"

vjeroučiteljica M. Mirela

In memoriam prof. Srećko MalbašićDanas na nedjelju Božanskog Milosrđa 12.04.2015. u prijepodnevnim satima napustio je ovaj svijet prijatelj našeg župnika Vlade i cijele naše župe prof. Srećko Malbašić.
Svi koji poznaju Srećka znaju da je bio istinski vjernik, velik čovjek, iskren prijatelj.

Neka milostivi Gospodin prof. Srećku podari mjesto među svojim izabranima.
Iskrena sućut tugujućoj obitelji i prijateljima profesora Srećka.

Pogreb dragog nam pokojnika bio je u utorak 14.04.2015. u Zagrebu na groblju Miroševac u 15,50 sati, a sv. misa zadušnica služena je u crkvi Gospe Lurdske u Zagrebu u 18,30 sati.

Pokoj vječni daruj mu Gospodine i svjetlost vječna svijetlila mu. Počivao u miru božjem.

Župnikov povratak na župuNa današnji dan 26.03. prije godinu dana Bog je bio uz našeg župnika.
Bože hvala ti jer si ga sačuvao i u svojoj dobroti vratio opet u obitelj i župu.

Dragi župniče, prijatelju Vlado,
nek te dragi Bog uvijek čuva, a svi mi molimo za tebe.
Časne sestre u posjeti našoj župi


Povodom Godine posvećenog života, a koju je o 50.obljetnici objavljivanja dekreta Perfectae caritatis proglasio papa Franjo, časne su sestre bile pozvane posjetiti našu župu.

U subotnje jutro 21. veljače s. Ivanu Margarin i s. Kseniju Topolovec dočekali su učenici 3. i 6. razreda sa svojim vjeroučiteljicama Brankom Japec Orlović i Mirelom Međimurec. Župnik Vlado Borak pozdravio je gošće i pozvao ih da se ugodno osjećaju, dok su učenici radosnih srdaca zapjevali pjesme: Sretna pjesma, Zagrljeni u duši i, naravno, Hvala redovnika koje su uvježbali na satovima vjeronauka u školi. Sestre su prisutnima govorile o utemeljiteljici Družbe Majci Franziski Lechner, o svom pozivu i samostanskom životu svjedočeći radost života i predanja u Gospodinove ruke. Učenici su oduševljeno slušali njihova svjedočanstva postavljajući pitanja koja su nicala u njihovim mladim srcima. Nakon toga učenici su izvukli imena sestra Družbe za koje će moliti tijekom ove godine, a sestre su se obvezale sve učenike naše župe prikazati Gospodinu i moliti ga da ih vodi i upravlja snagom svoga Duha. Susret smo završili zajedničkom molitvom i dogovorom o skorom viđenju u nekom od samostana.
Čestitka predsjednika Hrvatske biskupske konferencije
novoizabranoj Predsjednici Republike HrvatskeTISKOVNI URED HRVATSKE BISKUPSKE KONFERENCIJE
Kaptol 22, 10 000 Zagreb
Zagreb, 12. siječnja 2015.

Poštovana novoizabrana Predsjednice Republike Hrvatske,
U ime Hrvatske biskupske konferencije i vjernika Katoličke crkve u našoj domovini čestitam Vam na izboru za predsjednicu Republike Hrvatske.
Služba predsjednice Republike Hrvatske, na koju ste izabrani voljom većine hrvatskih građana, uključuje iznimnu čast i veliku odgovornost. Birači su Vam iskazali povjerenje da ste postali prvom Predsjednicom Lijepe Naše koju nam je darovao višnji Bog. To je osobita čast koju su Vam iskazali građani naše Domovine kao i svi koji žive i rade izvan njezinih granica, diljem svijeta. No, biti Predsjednicom Republike Hrvatske velika je i odgovornost. Naša se zemlja, naime, nalazi pred brojnim izazovima koji traže hrabro vodstvo i mudre i razborite odluke na dobro i boljitak svih njezinih stanovnika.

čestitku u cijelosti pročitajte ovdje