Vjeroučenici


PRVA PRIČEST - RADOVI MOJIH UČENIKA(D. Vađunec)Rano ujutro sam se probudio prije svih. Od uzbuđenja nisam mogao spavati. Nestrpljivo sam čekao kada će doći vrijeme da krenemo u crkvu. Prva pričest je za mene bila poseban doživljaj. Po prvi put ću primiti tijelo i krv Kristovu kroz hostiju umočenu u vino. Kada mi je svećenik davao hostiju srce mi je jako lupalo od sreće i veselja. Mislio sam da će mi iskočiti van iz grudiju. Sada i ja mogu svake nedjelje ići na pričest, ali moram biti dobar i poslušan, a ne griješiti.

Marko Janičar, 3.b

Poslije ispovijedi osjećao sam se kao da mi je pao kamen sa srca. Bio sam sretan i nestrpljivo sam čekao dan Prve pričesti. Stigla je nedjelja i sav sam bio uzbuđen. Kad mi je svećenik dao hostiju bio sam sretan i veseo i obećao sam dragom Bogu da ću i dalje ići k svetoj misi i primati njegovo tijelo i krv.

I. Bahat

U petak sam se prvi put ispovijedala. S čistom dušom osjećala sam se lagana kao pero. U školi smo cijeli tjedan prije pričesti svi bili jako nestašni zbog uzbuđenja kako će biti u nedjelju. Kad sam prvi put primila tijelo i krv Kristovo bila sam jako sretna i ispunjena ljubavlju.

Ana-Marija Bahat, 3.b

Na dan moje Prve svete pričesti odmah ujutro zasjalo je sunce. I ono se radovalo zajedno sa mnom. Kada sam primao hostiju od velečasnog Vlade, srce mi je skoro iskočilo. Lupalo mi je jako baš kao i vrapčiću koji je par dana kasnije uletio u našu učionicu. To nas je posjetio Isus i podsjetio nas kako su nam kucala srca na pričesti.

Marko Bestijanić, 3.

USKRSNI ANĐEOUčenici 2.a, 2.b. i 3. a. razreda ove su godine kroz korizmu imali zanimljivu igru pod naslovom Uskrsni anđeo. Učili smo da je korizma vrijeme posta, molitve i osobito-vrijeme kad činimo dobra djela, pa je zadatak učenicima bio-činiti dobra djela svojim prijateljima iz razreda, učenicima iz drugih razreda OŠ Sveti Đurđ, ali i učiteljima i drugim djelatnicima škole. Djeca iz navedenih razreda su svaki četvrtak mogli vjeroučiteljici predati papirić sa imenom osobe koja im je taj tjedan najviše pomagala i za njih se brinula. Svi učenici su rado sudjelovali u igri! Zadnji tjedan prije uskrsnih praznika, nakon što su svi papirići s imenima učenika i učitelja pročitani i razvrstani po razredima i broju glasova, rezultati su sljedeći:


Uskrsni anđeo 2.a.
Korina Škegro!

Uskrsni anđeo 2.b.
Dalila Bačani!

Uskrsni anđeo 3.a.
Emma Zember!

Čestitamo uskrsnim anđelima, jer su se nakon pročitanih rezultata svi složili da su zaista izabrali prave anđele. Za nagradu, anđeli su dobili čokoladnog uskrsnog zeca!


Rad za natječaj - VJERUJEMRad učenice Tihane Valjak, 2. b. razred koji će zajedno sa dječjim radovima ići na natječaj dječjih radova na temu VJERUJEM u sklopu godine vjere.

VJERUJEM

Vjerujem u Isusa, Sina, Boga.
Vjerujem u Mariju.
Vjerujem u svece jer im se molim.
Vjerujem da je Isus nevidljiv i da postoji.
Vjerujem da nas uvijek prati
i pomaže nam kad smo u nevolji.

Tihana Valjak, 2. b


Tjedan dobrih djela


veljača 2013.Nakon što su učenici 3.a. razreda čuli prispodobe o Zakeju, cariniku, i neobično dobrom ocu, za zadaću su dobili praktični zadatak, a to je: tjedan dana činiti dobra djela. Pismenim radovima su mogli opisati sva dobra djela ili pak izabrati jedno dobro djelo i kratko ga opisati. Pred nama je i vrijeme korizme, pa je ovo bila dobra vježba za vrijeme odricanja, posta i molitve. Evo nekoliko radova!


Moja dobra djelaOvaj tjedan je za mene bio poseban zbog toga što sam slavila svoj deveti rođendan. Dobila sam puno poklona i lijepih želja. U razredu sam sve počastila bonbonima i čokoladicama. Volim sve svoje prijatelje. Kad je baka pekla kolače pomagala sam joj slagati vanilin kiflice. To su moji omiljeni kolači. Pozvala sam sve svoje prijateljice da kod mene proslavimo moj rođendan. Sve sam ih počastila jelom, kolačima i slatkišima. Nadam se da im je bilo lijepo. Za taj dan sam s mamom uredila prostoriju za slavlje i pospremila svoju dječju sobu. Uvečer kad sam legla u krevet zahvalila sam dragom Bogu na predivnom danu koji sam provela sa svima koje volim i izmolila sam Oče naš i Anđele čuvaru. Nakon tih uzbudljivih dana mama je rekla da moram malo i učiti. Poslušala sam je jer znam da roditelje treba slušati. Oni me vole i žele mi samo dobro.

Nikolina Hižak


Pošto je napadalo puno snijega netko ga je trebao počistiti. Tata je s posla došao umoran, pa sam mu reka da ću ja počistiti snijeg. Malo je bilo teško, ali nisam odustao. Snijeg sam čistio jedan sat. Sve sam počistio, a tata me nagradio s deset kuna!

Filip Namjesnik


Svakog dana učinim barem jedno dobro djelo. Danas sam čistio snijeg i sanjkao sestru. Neki dan sam pomagao mami peči kolače. Radili smo svakakve oblike. Napravio sam psu stazu da ne hoda po snijegu. Pomagao sam djedu oko životinja. Bio sam na misi ministrant. Bilo mi je lijepo.

Patrik Blaži


Jednog prelijepog zimskog dana snijeg je pokrio cijelo selo. Sva sretna brzo sam se obukla i pojurila van. Toliko sam žarko željela baciti se u snijeg i uživati u njemu do mile volje. To sam i učinila. Bilo mi je prekrasno. Moji kućni ljubimci Haski i Luna odmah su mi se pridružili jer bez njih ne prođe niti jedna igra. Zajedno smo otišli na igralište. Spuštala sam se na velikom toboganu, ali sam zaglavila jer je bilo previše snijega. Probala sam otići gore, ali je bilo previše sklisko pa sam skočila u snijeg. To mi se svidjelo pa sam ponovila nekoliko puta. Ubrzo su stigli mama i tata. Počeli smo se grudati uz ciku, viku i slino veselje. U jednom trenutku tata je bacio grudu prema mami i ona bi ju pogodila točno u glavu da ju ja nisam vrlo oprezno zaustavila kao da sam golman. Tek tada, mama je shvatila da sam ja njezina braniteljica.
Mama nije ostala dužna tati pa mu je uzvratila grudu i ona je pogodila tatu točno u glavu. Tata se nije ljutio, ali meni je bilo žao što nisam uspjela i tu grudu zaustaviti. Dobro je kad te gruda pogodi u leđa ili u noge, ali kad ti se snijeg rasprši po licu, to sigurno nije ugodno. Mama i tata paze na mene pa i ja volim paziti na njih.

Antonija Lazar

Bilo je to u drugom razredu. Moj prijatelj Patrik je zaboravio novce za crveni križ. Taj dan imala sam baš šest kuna da si kupim čips. Tih šest kuna dala sam mu da bi on to mogao platiti, jer je zaboravio novce i bio je jako tužan. On je na to zaboravio, pa me jednog dana u trećem razredu iznenadio i donio mi tih šest kuna. Ja sam mu rekla da mi ne mora vratiti jer je to ionako bilo za crveni križ.

Luna Vidović


Volim pomagati mami, tati pomažem čistiti snijeg, volim jako čuvati mlađeg brata, pomažem starijima ako ih sretnem na cesti. Volim puno učiti sve predmete koje imam u školi i volim redovito sa svojim prijateljima ići na župni vjeronauk.

Stella Orlović


U teksu „Drugi ljudi“ pripovijeda se kako nam se sviđa kad su drugi ljudi prema nama dobri i ljubazni, ali i oni očekuju sve to isto od nas. Što su to dobra djela? Je li nešto dobro djelo ili je normalno da tako radimo? Uvijek treba poštivati starije, pomoći im ono što možemo. I prema prijateljima se moramo lijepo ponašati. Jesam li ja učinila dobro djelo? Mislim da je to bilo baš danas. Moja prijateljica Nikolina je smočila hlače prije sata TZK-a. da ne bude u mokrim hlačama, ja sam joj posudila svoje. Na sreću imala sam još tajice u kojima sam mogla biti u školi. Kad su se Nikolinine hlače posušile obukla ih je, a meni je vratila moje. Mislim da sam time učinila dobro djelo i pomogla svojoj prijateljici.

Emma Zember


Kad sam bila u školi pomogla sam svojoj prijateljici obrisati ploču. Pomogla sam tati odgrtati snijeg sa pločnika. Kada smo išli jesti donijela sam tanjure, vilice, žlice i noževe na stol. Ove subote išla sam na zbor Raspjevani anđeli u Sveti Đurđ. Za školu sam učila tablicu množenja iz matematike.

Simona Međimorec
crtež Petre Špoljarić 6. a.