Marijina legijaMarijina legija je međunarodna laička apostolska organizacija koja služi Crkvi i nalazi se pod crkvenim vodstvom.
Marijina legija ima dvostruki cilj: duhovno izgrađivati svoje članove i po Mariji širiti Kristovo kraljevstvo.

Susret braće i sestara je svake srijede u 18 sati u vjeronaučnoj dvorani.
Pozivam i ostale da se pridruže. Naš Prezidij - zove se "Kraljice Mira".
Budite sol zemlje i svijetlo svijeta.
Legionari Marijine legije u našoj župiLEGIJSKA MOLITVA

Veliča duša moja Gospodina i klikće duh moj u Bogu mome Spasitelju, što pogleda na neznatnost službenice svoje: odsad će me, evo, svi naraštaji zvati blaženom.
Jer velika mi djela učini Svesilni,
sveto je Ime njegovo. Od koljena do koljena dobrota je njegova nad onima što se njega boje.
Iskaza snagu mišice svoje, rasprši oholice umišljene. Silne zbaci s prijestolja, a uzvisi neznatne. Gladne napuni dobrima, a bogate otpusti prazne.
Prihvati Izraela, slugu svojega, kako obeća ocima našim: spomenuti se dobrote svoje prema Abrahamu i potomstvu njegovu dovijeka.


Šesta je godina djelovanja
Marijine legije u našoj župi.Marijini legionari - Prezidij „Kraljice mira“ Sveti Đurđ, zahvalili smo 30. studenoga, svetom misom, za sva dobra koja po Mariji primismo od Božjega Sina.

Svetu misu je predvodio vlč. Krunoslav Kefelja, duhovnik prezidija „Svih svetih“ Podravske Sesvetama zajedno sa legionarima iz Đurđevca, Ferdinandovca,… i našim utemeljiteljem, bratom Antom Brkić i djelatnicama župnog caritasa.

Pod radnim sastankom zahvalili smo dosadašnjem vodstvu, Franjici Petak, Josipi Nikolić i Nenadu Jagić i instalirali nove voditelje Marijine legije prezidij „Kraljice mire“ u Svetom Đurđu.

U novom mandatu od tri godine, predsjednica je Đurđica Jantol iz Sesveta, tajnica je Petak Franjica iz Prilesa, potpredsjednik je Marijan Kovačić iz Obrankovca a blagajnik je Đurđica Namjesnik iz Sv. Đurđa. Vizitacija našeg prezidija održana je od strane legionarki iz Đurđevca. Rad naše legije ocijenjen je dobrim, pa daj Bože da tako ili još bolje nastavimo i dalje. Bože daj nam blagoslova i novih marijinih legionara.Mali jubilej5 godina djelovanja Marijine legije u našoj župi – mali osvrt.

Prezidij „Kraljice mira“ Sveti Đurđ aktivno djeluje već pet godina, na čemu smo zahvalni Bogu i nebeskoj Majci koja nas okuplja svake srijede na sastanke i molitvu.
Podršku nam daju i naši župljani.

Nakon 5 godina prezidij ima 13 aktivnih članova, imamo 52 molitvena člana i oni su naša velika molitvena snaga.
U apostolate odlazimo u paru ili pojedinačno. Posjećujemo staračke domove u našoj okolici, udomiteljske obitelji za stare i nemoćne osobe, jednu molitvenu zajednicu u Draškovcu, aktivni smo u Caritasu, molimo krunicu prije svete mise, prosavili smo Acies, prisustvovali križnom putu, 7 poslijednjih Kristovih riječi, hodočastimo u Marijanska svetišta…

Posebno nam je drago kada hodočastimo predragocjenoj krvi Kristovoj u Ludbreg, kada hodočaste bolesnici a mi im dijelimo čudotvorne medaljice Majke Božje. Odlaskom u apostolate susrećemo osobe koje nas primaju srdačno ali i one koji nisu baš susretljivi.

U današnje vrijeme čovjek je prepušten sam sebi, zatvoren je u četiri zida, toliko toga ima oko sebe od materijalnih vrijednosti, a kad počneš s njim razgovarati onda vidiš da ga to ne čini sretnim, već ga opterećuje.

Vizitacija našeg prezidija održana je 26. rujna od strane legionarki iz Đurđevca.
Rad naše legije ocijenjen je dobrim, te da tako i još bolje nastavimo i dalje.
POSJET PREZIDIJUPredsjednica Varleija i duhovnik vlč. Kruno su posjetili 8. rujna 2010. naš prezidij „Kraljice Mira“ sa svrhom da napravimo vizitaciju Marijine legije u našoj župi.
Utvrđeno je kak odjeluje prezidij, te je pružena podrška članovima u njigovom radu. Zadatak kurija je da vodi brigu o posjeti svakog prezidija po mogućnosti dva puta na godinu.
To treba učiniti zbog toga da se vidi djeluje li prezidij kako treba i da bi ohrabrili njihove članove. Ne smije se tražiti pogreške ili prigovarati.
Ove posjete treba obaviti u duhu ljubavi i poniznosti. Ne smije se shvatiti ove posjete kao mješanje izvana. Svaki prezidij mora to prihvatiti kao dio Pravila.
Prigodom toga posjeta moraju se pregledati različiti popisi članova, tajnička i blagajnička knjiga i druge stvari prezidijskog sustava kako bi se ocjenilo vode li se ispravno. Također treba provjeriti da li svaki član položi Legionarsko obećanje nakon što je prošlo razdoblje kušnje.
Taj pregled mogu obaviti dva iskusna legionara.

Prilikom posjeta prezidiju "Kraljica Mira" Sv. Đurđ, našli smo sve u najboljem redu. Popisi se vode uredno, službenici obavljaju svoje obveze maksimalno.
Predsjednica vodi sastanke u pravom Marijinom duhu, duhu poniznosti i ljubavi. Dopredsjednik, tajnik i blagajnik ispunjavaju svoje radne obaveze u skladu sa pravilima Marijine Legije. Članovi prezidija obavljaju svoje radne obaveze, tj. apostolate redovito i u pravom duhu. Redovito dolaze na tjedni sastanak, gdje izvještavaju jasno o obavljenom radu. Uočljivo je da redovito proučavaju Priručnik Marijine Legije.
Moramo pohvaliti takav način rada, te im čestitamo!
No, to ne znači da ne može bolje, te se moramo uvijek truditi da dajemo još više od sebe. AMEN!