KATOLIČKA MALONOGOMETNA LIGA
K M N L

Utemeljena je u listopadu 2007. godine. Predsjednik lige je Mladen Greguraš, a jedan od potpredsjednika Saša Špoljarić koji je ujedno i zadužen za organizaciju lige jednog dijela Varaždinske i cijele Koprivničko – križevačke županije.

Ciljevi su:

 • Promicanje zdravog i sportskog načina življenja
 • Poboljšanja kvalitete vjerskog, društvenog, sportskog, kulturnog te zdravog života mladih u regiji
 • Promicanje vjerničkog i kulturnog načina življenja
 • Razvoj i unaprjeđenje društvenih sadržaja koji su od nekog interesa za mlade
 • Razvijanje vjerske, kulturne, političke, socijalne, ekološke i ine svijesti, tolerancije i dijaloga među mladima
 • poticanje druženja i bolje suradnje među mladima
 • Promicanje Socijalnog nauka Crkve
 • Povećanje utjecaja i participacije mladih na rad lokalnih tijela
Naša župa postala je sudionikom te lige zahvaljujući podršci vlč. Vlade Boraka i vjeroučitelja Saše Špoljarića koji je ujedno i voditelj ekipe.

Članovi ekipe su: Nino Stančin, Marko Meznarić, Nenad Špoljarić, Mihael Jerebić, Dragoljub Jerebić, Zoran Križanić, Goran Gizdavec, Matija Marković, Dragan Rajh, Mario Sušec, Mario Sačer, Boris Crnković i Vedran Hižak.Obavijest za početak Katoličke malonogometne lige Varaždinske bikskupijeU nedjelju 03.10.2010. završio je proces prijave ekipa za KMNL za sezonu 2010/2011.
Ekipe koje su uredno prijavile i dostavile potrebnu dokumentaciju su:
 • Sveti Vid i Juraj – Madžarevo
 • Sveti Nikola biskup – Čakovec
 • Sveta Marija Magdalena – Ivanec
 • FRAMA – Varaždin
 • ZMVK - Sveti Nikola
 • Sveti Juraj – Sveti Đurđ Ludbreški
 • Uskrsnuće Isusovo – Kučan Marof
 • Sveti Ivan Krstitelj – Koprivnički Ivanec
 • Sveta Elizabeta- Jalžabet


Termini natjecanja bit će na vrijeme objavljeni na stranici mladih, www.mladi-vz.com kao i ostale informacije koje će biti objavljivane tijekom sezone.
Kotizacija za sezonu 2010/2011 iznosi 500 kn.
Iznos članarine je 20 kn .


Misao vodilja kroz novu sezonu: “ Sport je simbol duhovne stvarnosti koja se sastoji u skrivenoj, ali životnoj, drami našega života; život je napor, život je borba, život je rizik, život je utrka, život je nada u postizanje cilja koji…..duša vidi, a vjera upotpunjuje."


KATOLIČKA MALONOGOMETNA LIGA
VARAŽDINSKE BISKUPIJE
SEZONA 2009./2010.
ŽUPA SVETI JURAJ SVETI ĐURĐOsvajanjem prvog mjesta na natjecanju Katoličke malonogometne lige Varaždinske biskupije ekipa Svetog Juraja izborila je plasman na nacionalnu završnicu. Nacionalna završnica Katoličke malonogometne lige, na kojoj su sudjelovali prvaci (nad)biskupija Hrvatske i BiH, za sezonu 2009./10. održala se u Mostaru, od 4. do 6. lipnja 2010. Na završnici je sudjelovalo 16 ekipa, podijeljenih u 4 skupine. To su bile ekipe iz Đakova, Dubrovnika, Banja Luke, Mostara, Zadra, Šibenika, Sarajeva, Pule, Splita Požege, Poreča, Zagreba, Rijeke i naša ekipa iz Svetog Đurđa. Utakmice po skupinama te četvrtfinale igrale su se u subotu, 5. lipnja 2010., i to u Mostaru, Čitluku, Čapljini i Širokom Brijegu. Naša ekipa nastupala je u Čapljini gdje je izgubila od Zadrana i Riječana, a pobijedila ekipu Mostara koji je daljnjem natjecanju osvojio četvrto mjesto. Polufinala i finale igralo se u nedjelju, 6. lipnja 2010. u Mostaru.

Samim dolaskom, u petak, na područje Mostara druženje između ekipa započelo je za oltarom, na svetoj misi u mjestu Buna. Nakon misnog slavlja sve ekipe su raspoređene i smještene po župama. Naš domaćin bila je Župa Čerin koja se nalazi između Mostara i Čapljine. Dolaskom u župu srdačno smo prihvaćeni i lijepo dočekani. Subota je bila ispunjena sportskim aktivnostima i razgledavanjem grada Mostara. U večernjim satima ponovno smo se vratili u župu gdje smo bili smješteni. Nedjeljno jutro proveli smo u župi na svetoj misi, a popodnevne sate proveli smo navijajući na posljednjim utakmicama završnice. Prije odlaska kući oprostili smo se od dragih nam prijatelja koji su nam bili odlični domaćini i velika pomoć u snalaženju na nama novim prostorima. Na povratku u Hrvatsku posjetili smo Međugorje.

Zajedno sa ekipom u Mostar je doputovao i član KMNL Varaždinske biskupije Mario Blažin, koji je svojim suđenjem na turniru pokazao što znači biti pravedan i objektivan, a o tome svjedoči i odsuđenih deset utakmica te utakmica koja je odlučivala za treće mjesto.

Za ekipu iz Svetog Đurđa u sezoni 2009/2010. nastupali su: Damir Piljak, Mario Sušec, Boris Crnković, Vedran Hižak, Goran Gizdavec, Matija Marković, Dragoljub Jerebić, Mihael Jerebić, Nenad Špoljarić, Nino Stančin, Dragan Rajh,Marko Meznarić, Marko Marković, Nino Gomaz, Mario Nikolić, Goran Klekar i trener Saša Špoljarić.

Ovim putem želimo zahvaliti svim donatorima i ljudima koji su nam bili podrška i pomoć na tako dalekom, ali predivnom putovanju.


Saša ŠpoljarićMladi naše župe prvaci KMNLU subotu, 22.05.2010. u popodnevnim satima, završila je sezona 2009./10. Katoličke malonogometne lige Varaždinske biskupije.
Utakmice su igrane u sportskoj centru TTS na stadionu Sloboda u Varaždinu, gdje su svih 10 ekipa, osim ekipe iz Sračinca, odigrale završne utakmice, zajedno se družili i dočekali finalnu utakmicu u kojoj su prvo mjesto osvojili mladi iz naše župe svetog Juraja iz sv. Đurđa.

Opširnije na stranicama KMNL Varaždinske biskupije
Započeo je proljetni dio Katoličke malonogometne lige 2009.u kojoj sudjeluje i naša župa.
Prvo kolo odigrano je u Varaždinu gdje je naša ekipa zabilježila pobjedu protiv ekipe iz Oštrica.
Naša Je župa 14. ožujka, odigrala dvije utakmice: u 9.10 protiv ekipe iz Koprivničkog Ivanca te pobijedila sa 6:5, a u 10.30 sati protiv ekipe iz Velikog Bukovca pobijedila 5:3.
U subotu 21. ožujka igra se veoma važna utakmica u 8. 30 sati protiv Zajednice mladih Varaždinske katedrale pa vas pozivamo da nam pružite podršku svojim navijanjem u Ludbreškoj sportskoj dvorani!

Prvog ožujka 2008. odigrano je prvo kolo lige u kojem su naši nogometaši pobijedili Župu blaženog Alojzija Stepinca iz Koprivnice sa 3 : 0.
Strijelci Mihael Jerebić 2 gola i Marko Meznarić 1 gol.

Katolička malonogometna liga

Susret drugog kola održao se u Ludbregu 15.03.2008., a domaćin je bila župa Sv. Đurđ.
Naši nogometaši i ovaj put su pobjedili!
Poraz je doživjela ekipa župe iz Kućan Marofa sa 7:6.
Strijelci: Goran Gizdavec 3, Marko Meznarić 2, Boris Crnković 1, Stančin Nino 1.
Nastupili su još Damir Piljak, Marković Matija i Nenad Špoljarić.
Trener: Saša Špoljarić.
Nakon odigranih utakmica stigla je i pohvala za organizaciju!
Započinje Katolička malonogometna liga Varaždinske biskupije

u kojoj i ove godine sudjeluje ekipa naše župe koja je prošle godine osvojila odlično drugo mjesto u konkurenciji od 20 ekipa iz cijele biskupije.
Neka je sretno i s Božjim blagoslovom!

Za našu župu nastupaju Sušec Mario, Gizdavec Goran Špoljarić Nenad, Meznarić Saša, Marković Matija i Marko, Gomaz Nino, Crnković Boris Hižak Vedran, Jerebić Mihael i Dragoljub, Nikolić Mario pod vodstvom vjeroučitelja Saše Špoljarića.