Život župe 2018. godinePosjet časnih sestara
reda KBLJ našoj župiU subotu, 22. 12.2018., časne sestre Kćeri Božje ljubavi iz Zagreba podsjetile su našu župnu zajednicu.

Na susret sa sestrama bili su pozvani učenici 6. razreda koji su u školi govorili o ulozi redovnika i redovnica u Crkvi.
Okupila se manja skupina učenika koji su sa sestrama pjevali, razgovarali, igrali se, molili i uživali u igrokazu kojeg su izveli članovi školske Misijske skupine, učenici 7. B razreda.

Zahvalni smo Gospodinu za ovaj lijepi susret.
Nadamo se skorom ponovnom okupljanju u samostanu u Zagrebu.

vjeroučiteljica Branka
Vizitacija Marijine legije naše župePredsjednica Nada Pleadin i duhovnik vlč. Kruno Kefelja su posjetili 14.11.2018. naš prezidij „Kraljice Mira“ sa svrhom da naprave vizitaciju Marijine legije u našoj župi.

Utvrđeno je kako djeluje prezidij, te je pružena podrška malobrojnim članovima u njihovom radu. Zadatak kurije je da vodi brigu o posjeti svakog prezidija po mogućnosti na godinu. To treba učiniti zbog toga da se vidi djeluje li prezidij kako treba i da bi ohrabrili njihove članove. Ne smije se tražiti pogreške ili prigovarati. Ove posjete treba obaviti u duhu ljubavi i poniznosti. Ne smije se shvatiti ove posjete kao mješanje izvana. Svaki prezidij to prihvaća kao dio Pravila.
Prigodom toga posjeta moraju se pregledati različiti popisi članova, tajnička i blagajnička knjiga i druge stvari prezidijskog sustava kako bi se ocjenilo vode li se ispravno. Također treba provjeriti da li svaki član položi Legionarsko obećanje nakon što je prošlo razdoblje kušnje.
Naših Marijinih legionara je premalo, naspram hodočasnika iz naše župe - Kraljici jadrana na Trsat i Kraljici Mira u Međugorje.
Gdje ste moji farniki?

pred. Đurđica JantolGrađevinski radovi u župi....Nažalost, ovaj tjedan nismo baš nešto napredovali u izvršavanju radnji koje smo planirali.

Majstori su definitivno zakazali, i jedni, i drugi…
Ono što smo planirali ovaj tjedan nadamo se da će biti napravljeno idući tjedan, makar nam se prognostičari prijete idući tjedan većom količinom snijega, no vidjet ćemo.
Nadam se da ćemo tijekom ovih dana, neke radove konačno privoditi kraju kako bi svi mogli malo odmoriti i polako se pripremati za blagdane koji su pred nama.
Sutra bi majstori postavili limenu ogradu -umjesto -dosadašnje ograde od čempresa, u smjeru prema općinskoj zgradi i prema susjedima.

Hodočastili smo u Međugorje 20.10.2018.

Hodočastili smo u LudbregU petak 31. kolovoza 2018. naša je župa hodočastila u Ludbreg. Mala četa ali hrabra okupila se ispred župne crkve u ranim jutarnjim satima od kuda smo pješice krenuli prema Ludbregu. Putem smo se okrijepili u susjednom Selniku sokom i klipićima, zahvaljujući Gospodinu na daru dobrih ljudi koji su spremni otvoriti vrata svojih domova i srdaca i učiniti djelom milosrđa. Mnogi naši župljani došli su biciklima i automobilima do Ludbrega gdje smo zajednički slavili svetu misu i častili Predragocjenu Krv Kristovu.25 godina svećeništva vlč. Vlade Boraka
25. godina svećeništva naš župnik vlč. Vlado Borak proslavio je u nedjelju 01.07.2018. pod sv. misama u 8 i 11 sati.Zahvala župljanima koji su bili samnomHvala obitelji Hižak Đure i Danice iz Hrženice (Đurđica Blažic, Tina Blažic, Verica Stančin, Verica Novak, Dragica Lončarić, Ružica Mihica, Verica Horvat, Katica Ratkajec, Tatjana i Danica Hižak, Anica Naranđa, Brankica Jagić, Ivana Debelec). Hvala muževima za pomoć u Društvenom domu Hrženica: Josip Hižak, Mirko Stančin, Nikola Juričan, Neven Banjkovec, Dražen Krušec, Miro Horvatić, Dalibor Kare i svima ostalima koji su pomagali. Hvala restoranu Arabela na ručku. Hvala za kolače - župni pjevački zbor, žene iz Hrženice. Hvala na klipićima ženama iz Luke (Božica Šilc, Ljerka Horvatić, Štefica Novak, Klementina Crkvenčić, Štefka Horvat, Gordana Bradarić, Ružica Jany, Branka Zlatar, Vera Kunić). Zahvala svim DVD-ima iz naše općine.

Hvala limenoj glazbi u KUD-u Sloga iz Karlovca. Hvala i načelniku Josipu Janyju na najmu druš. doma u Hrženici.
Sljedećih 25 godina- sve dalje bude sve lakše, manje bumo vidli, manje čuli, i ne budemo se toliko sekirali (starali).Župnik vlč. Vlado BorakRođen 5.4.1966. od oca Stjepana i majke Marije. Djetinjstvo je proveo u Križovljanu Radovečkom.
Osmogodišnju školu završio je u Cestici. Nakon toga na Šalati, u Zagrebu završio je srednju školu, da bi godine 1993. završivši Teološki fakultet u Zagrebu bio zaređen za svećenika.

Službu kapelana vršio je u Karlovcu - Dubovac, u Nacionalnom Svetištu sv. Josipa (1993-1999).
Nakon toga od 1999. -2004. vršio je službu župnika u župi Cirkvena. (Zagr. Nadb.)
Po dekretu varaždinskog biskupa Marka Culeja povjerena mu je briga i skrb za župu Sveti Đurđ Ludbreški.

Svećenik treba biti, u isto vrijeme, velik i malen.
Plemenita duha kao da potječe iz kraljevske obitelji, jednostavan i naravan kao da je seljačkog porijekla.
Heroj u vladanju samim sobom, čovjek koji se borio s Bogom.
Izvor žive svetosti, grešnik kojemu je Bog oprostio.
Poslužitelj bojažljivih i slabih, ne klanja se pred bogatašima, nego se sagiba pred siromasima.
Učenik svoga Gospodina, glavar svoga stada.
Prosjak široko raširenih ruku, donosilac bezbrojnih darova.
Hrabar muž na bojnom polju, majka što jači bolesnike.
Mudar kao osoba u zreloj dobi, povjerljiv kao dječak.
Pruženih ruku prema Uzvišenom, nogama na zemlji.
Kao stvoren za radost, iskusan u trpljenju.
Daleko od svake zavisti, Vidovit, iskren i otvoren.
Prijatelj mira, neprijatelj nerada. Uvijek postojan...


Dragi Vlado! Neka ti dobri Bog udijeli zdravlje, snagu i radost služenja, te još mnoga ljeta u Njivi Gospodnjoj.Sv.Krizma u našoj župi 02.06.2018.Prva Pričest u župi 10.06.2018

Ovogodišnji prvopričesnici

Amadori Andrej Blažic Marin
Bohnec Leon Crkvenčić Helena
Bračko Jan Jantol David
Lukačić Karla Katalenić Hana
Magić Ivan Kišić Anica
Mikulić Jurica Kolarić David 
Šmer Patrik Martinec Mihael
Štabi Lucija Modrić Karla
Turek Dario Namjesnik Julija
Turković Ilona Novak Jana
Turković Leon Orlović Petar
Varga Matija Radiković Patricija
Vedrina Petar Ratkajec Pošta Kora
Vrban Nika Sovar David
Vuković Dominik Šebijan Laura
Zadravec Chiara Šiljević Dominic
  Šoltić Domagoj
  Špoljarić Luka
  Vručina LeonOvogodišnji krizmanici

Bahat Dario Bahat Ana-Marija
Blaži Patrik Bahat Ivica
Čurila Mateja Belovari Josipa
Hižak Nikolina Bestijanić Marko
Lazar Antonija Ciler Patricija
Međimorec Simona Grgec Lea
Namjesnik Filip Janičar Marko
Namjesnik Josip Kišić Karlo
Namjesnik Petar Kotiščak Ivana
Orlović Stella Krušelj Lucija
Rendić Luka Kuharić Ivona
Sabol Luka Kuharić Lucija
Zember Emma Magdalenić Domagoj
Žmuk Melani Sokol Karlo
  Vidović Luna

Sveta Potvrda je sakrament po kojem se, nakon krštenja, nastavlja pristup u potpuno kršćanstvo.

Tim sakramentom krštenici se obogaćuju darom Duha Svetoga i savršenije povezuju s Crkvom, te se jače i čvršće obvezuju da riječju i djelom budu Kristovi svjedoci i da šire i brane vjeru.
Dragi KRIZMANICI- primanjem ovog sakramenta potvrdit ćete ono što su za vas obećali vaši roditelji i kumovi na krštenju.
Uskoro krećete u srednju školu, bit ćete izloženi društvu i svijetu u kojem vlada –PAROLA- JEDI, PIJ I UŽIVAJ - hedonizam, ateizam i gdje će vam se pod normalno nuditi svakakve loše stvari.

Budite originalni, budite ponosni na svoju vjeru koju je ustanovio Isus Krist. Nemojte se dati zavesti, nemojte živjeti život drugih.
Uživajte u mladosti i životu na zdrav način. Kada vam god bude teško u životu i mislite da vas nitko ne shvaća, obratite se našem najboljem prijatelju Isusu, recite mu sve što vas muči i sigurno vas neće iznevjeriti.


TV prijenos sv. mise iz naše župeU nedjelju 11.02.2018.. u 10 sati na prvom programu HTV-a bio je prijenos sv. mise iz naše župe.

Na samom početku župnik je pozdravio limenu glazbu i KUD "Juraj Lončarić" koji su glazbom animirali cijelu misu, župni zbor, ministrante, čitače, predstavnike općinske vlasti, župljane i televizijske gledatelje.

U propovijedi se osvrnuo na današnja čitanja 6. nedjelje kroz godinu na koju slavimo blagdan Gospe Lurdske i Dan bolesnika. Rekao je kako je danas guba rijetka, te se javlja u zemljama trećeg svijeta gdje se nalazi mnogo siromašnih, no zapadni svijet poznaje drugi oblik gube koja jest nesnošljivist prema siromašnima, manje obrazovanima, starima, bolesnima. Sve je pozvao da poput Isusa prihvaćaju bolesne i potrebite, te zazvao Božji blagoslov za ozdravljenje istih.

Na kraju euharistije župnik je zahvalio hrvatskoj televiziji na prijenosu sv. mise.